Αναρτήθηκε από: avradoridas | 12/02/2018

ΝΟ.Δ.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ: Με δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της ΝΟ.Δ.Ε. Φωκίδας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

– Με δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της ΝΟ.Δ.Ε. Φωκίδας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού –

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες δράσεις της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ Φωκίδας με θέμα την «Πρώιμη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού».

Οι δράσεις αυτές εξελίχθηκαν σε δύο σκέλη. Το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, στο MOSTRA CAFE, στην παραλία της Ιτέας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα με ομιλήτρια την κα Νατάσα Ράγιου, πρώην βουλευτή και πρόεδρο του Παραρτήματος Πάτρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και κύρια εισηγήτρια την κα Μαργαρίτα Μπέμπη, γυναικολόγο – μαιευτήρα και μαστολόγο, μέλος του Τομέα Υγείας της Ν.Δ.

Στη συνέχεια, την Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Κεχαγιά της Άμφισσας, εκατό, (100), συμπολίτισσές μας, αδιακρίτως κομματικής τοποθέτησης, υποβλήθηκαν Δωρεάν σε εξέταση μαστογραφίας με την εποπτεία εξειδικευμένου ιατρικού και τεχνολογικού προσωπικού της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ελλάδας, η οποία κλήθηκε και φιλοξενήθηκε από τη ΝΟΔΕ Φωκίδας.

Η συμμετοχή των γυναικών ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη προσδοκία αλλά θα πρέπει να επισημανθεί ότι, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο μαστογράφος μπορούσε να δεχθεί κατά ανώτατο όριο πενήντα, (50), γυναίκες κάθε ημέρα και συνολικά εκατό, (100), γυναίκες για τις δύο ημέρες της παραμονής του στην Άμφισσα.

Ευχή μας είναι, πολύ σύντομα, η κινητή μονάδα να είναι και πάλι στην περιοχή με στόχο να εξυπηρετηθούν ακόμα περισσότερες γυναίκες.

Η ΝΟΔΕ Φωκίδας ευχαριστεί θερμά την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για τη θετική ανταπόκρισή της στο αίτημα να προσφέρει και στις γυναίκες της Φωκίδας το πολύτιμο δώρο της πρόληψης καθώς και το προσωπικό της κινητής μονάδας για τη συνδρομή του.

Εξάλλου, η ΝΟΔΕ Φωκίδας ευχαριστεί θερμά όλους αυτούς που στήριξαν υλικά τις ανωτέρω δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και κάλυψαν τα λειτουργικά έξοδα της κινητής μονάδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Ειδικότερα, Ευχαριστούμε θερμά τους δύο «Μεγάλους Χορηγούς» μας, ήτοι:

1) την Εταιρεία «ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ – ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε», και

2) την Εταιρεία «Κ. ΚΟΤΡΩΝΗΣ – ΠΛΑΣΤΙΚΑ Α.Ε».

Επίσης Ευχαριστούμε τους «Υποστηρικτές» των δράσεων μας, ήτοι:

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,

Δήμο Δελφών,

MOSTRA CAFE, Ιτέα,

Ξενοδοχείο ΛΗΤΩ, Δελφοί,

Ευστάθιο Καραγκούνη – ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΟΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ,

ΑΡΧΕ-ΤΥΠΟ, Γραφικές Τέχνες, Άμφισσα,

ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ 1829, Άμφισσα,

Ανδρέα Καϊμάρα – ΣΕΗΟΣ, Ιτέα,

Ευθύμιο Στοφόρο – ΝΑΥΣΙΚΑ HOTEL, Ιτέα,

Νικόλαο Βορριά – SUPER MARKET ΒΟΡΡΙΑΣ,

ΜΩΛΟΣ CAFE, Ιτέα,

ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, Πολύδροσο,

Νικόλαο Ντρισπιώτη, ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ, Ιτέα,

Γεώργιο Γαζή, ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, Άμφισσα,

Βασίλειο Αυγερινό, ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ, Άμφισσα,

Ιωάννη Βασιλείου, ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ, Κίρρα,

Ιωάννα Χαρδαλούπα, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ, Ιτέα,

ΕΛΜΑΛΗΣ HOME STORES, Ιτέα,

Χαράλαμπο Σουλτάνη – ΣΟΥΛΤΑΝΗΣ CAFÉ, Δεσφίνα.

Τέλος, Ευχαριστούμε για την στήριξη αλλά και τα θερμά τους λόγια για τις δράσεις μας, που εκφράστηκαν με γραπτές Επιστολές, τούς κυρίους Λευτέρη Αυγενάκη, Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ, Στέλιο Κονταδάκη, Γραμματέα Οργανωτικού της Ν.Δ και Βασίλη Οικονόμου, Τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ.

Η ΝΟΔΕ Φωκίδας με τις συγκεκριμένες δράσεις στόχευσε στην κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση των γυναικών σχετικά με το θέμα της Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού, η οποία, όπως έχει αποδειχθεί, είναι σωτήρια για τη ζωή και ζητά από όλους να διαδώσουν το μήνυμα:

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.

Άμφισσα 8-2-2018

ΝΟ.Δ.Ε.  Ν.Δ ΦΩΚΙΔΑΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: