Αναρτήθηκε από: avradoridas | 14/12/2017

Πλήρη αδιαφορία και απαξίωση του χωριού καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Μανάγουλης

Διαμαρτυρία με συλλογή υπογραφών στη Μανάγουλη Δωρίδας, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή πως στα τρία χρόνια αυτής της θητείας δεν έχει κάνει κανένα έργο στην περιοχή. Η αρχή έγινε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, όπου κατά την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του 2018 ο πρόεδρος του χωριού άσκησε δριμεία κριτική προς την πλειοψηφία του δήμου για το ίδιο θέμα. Αναλυτικά η διαμαρτυρία των κατοίκων, που συνοδεύεται από δεκάδες υπογραφές αναφέρει:

Προς
Δήμο Δωρίδας

Υπόψη: – Δημάρχου

– Αντιδημάρχου κ. Ζέτου Π.

– Αντιδημάρχου κ. Ευσταθίου Α.

Κοιν.: – Δημοτικές Παρατάξεις Αντιπολίτευσης

– Πρόεδρο Τ.Κ. Μανάγουλης

Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Αντιδήμαρχοι,

Αποτελεί κοινή πεποίθηση των κατοίκων της Μανάγουλης η έλλειψη ενδιαφέροντος εκ μέρους του Δήμου Δωρίδας για την αντιμετώπιση ακόμα και στοιχειωδών αναγκών του χωριού. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, για να κλείσουν 3-4 επικίνδυνες λακκούβες στον κεντρικό δρόμο του χωριού, χρειάστηκαν μήνες πιέσεων και να σπάσουν τα λάστιχα τριών αυτοκινήτων, για να κλείσουν τελικά όπως-όπως με τσιμέντο (!).

Γνωρίζουμε βεβαίως τη μειωμένη κρατική επιχορήγηση του Δήμου λόγω της οικονομικής συγκυρίας στην οποία βρίσκεται η χώρα και επομένως και τις μειωμένες δυνατότητες του Δήμου για πραγματοποίηση έργων υποδομής. Ωστόσο, στην περίπτωση του χωριού μας –και δεν θέλουμε να κάνουμε σύγκριση με άλλα χωριά- η απραξία του Δήμου είναι παντελής. Όχι μόνο δεν έχει εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια κάποιο έργο στο πλαίσιο των τακτικών πόρων του Δήμου (ΣΑΤΑ κ.λ.π.), αλλά ακόμα και αυτές οι ανταποδοτικές εισφορές του χωριού ελάχιστα επιστρέφουν σε αυτό.

Μάλιστα, για όλα τα παραπάνω, τα οποία σάς είναι γνωστά τόσο από τον πρόεδρο της Τ.Κ. όσο και από κατοίκους του χωριού, ζητήσαμε αρμοδίως και αρκετές φορές μια συνάντηση μαζί σας κάτι που δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό. Δηλαδή, πλήρης αδιαφορία και απαξίωση.

Για τους λόγους αυτούς, έχοντας ηθικό και νομικό δικαίωμα, ζητάμε, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να ενημερωθούμε εγγράφως για τα αναλογούντα και τα τελικώς αποδοθέντα προς την Τ.Κ. Μανάγουλης ποσά από κάθε είδους κρατική επιχορήγηση του Δήμου Δωρίδας την περίοδο που η σημερινή Δημοτική Αρχή διαχειρίζεται τις τύχες του Δήμου (δηλαδή από το 2011 και εντεύθεν) και αντίστοιχα και για τα ανταποδοτικά τέλη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: