Αναρτήθηκε από: avradoridas | 03/11/2017

Γιάννης Μπούγας: Το τελευταίο Φθινόπωρο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Η πλήρης αδυναμία της Κυβέρνησης ν΄ αντιμετωπίσει, όχι μόνο τα σοβαρά και μεγάλα ζητήματα της χώρας, αλλά και τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οποτεδήποτε να κι αν γίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις χάσει 100%.

Όλοι οι έλληνες βιώνουμε τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης. Μιας κυβέρνησης που συγκροτήθηκε από τις αριστερές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ  και τους εθνικιστές των ΑΝΕΛ, με μοναδικό συνεκτικό ιστό το πάθος για την Καρέκλα. Κέρδισαν τις εκλογές με το ψέμα της κατάργησης των μνημονίων και παραμένουν στην εξουσία με υποσχέσεις για ανάπτυξη χωρίς αντίκρισμα. Ταυτόχρονα ευτελίζουν τους θεσμούς με κορυφαίο παράδειγμα τη Δικαιοσύνη, γιγαντώνουν με προσλήψεις ημετέρων το κράτος, και απαξιώνουν βασικούς τομείς για την αποτελεσματική λειτουργία του, όπως είναι η Υγεία και η Παιδεία.

Όσο κι αν ψελλίζουν οι βουλευτές και υπουργοί ότι τίποτα δεν έχει χαθεί για τα κόμματα της συγκυβέρνησης, όσο κι αν χαλκεύουν τις δημοσκοπήσεις τα φερέφωνα της εξουσίας, γνωρίζουν άριστα ότι η ετυμηγορία του λαού στις κάλπες θα είναι αδυσώπητη. Ο εσμός των άπειρων και απαίδευτων κυβερνώντων, που από το περιθώριο του 3% συγκυριακά βρέθηκαν στην Κυβέρνηση, περνάει το τελευταίο της Φθινόπωρο στην εξουσία.

Πολιτεύονται με ιδεοληψίες, χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα, ανερμάτιστα, με γνώμονα, όχι το εθνικό, αλλά το κομματικό και προσωπικό τους συμφέρον. Γι΄ αυτό αντιμετωπίζουν την οργή του κόσμου, που καθημερινά μεγαλώνει.

Ο πρωθυπουργός, τα μέλη της κυβέρνησής του, οι βουλευτές του και τα στελέχη του κόμματός του, όχι μόνο δεν έφεραν το «νέο», που ευαγγελίζονταν στην πολιτική ζωή της χώρας, αλλά αντίθετα, παλαιάς κοπής και νοοτροπίας πολιτικοί οι ίδιοι, ταυτίστηκαν απολύτως με ό,τι πιο παρωχημένο και λαϊκίστικο εμφανίστηκε στην ελληνική πολιτική ζωή από τη μεταπολίτευση κι εντεύθεν. Υπερασπίστηκαν με θρασύτητα τον παλαιοκομματισμό και μόνο τους μέλημα είναι η προώθηση «ημετέρων», κομματικών φίλων, συντρόφων και συγγενών.

Στην Φωκίδα μετά την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο.2015, η άτυπη διαρχία (βουλευτή και νομαρχιακής επιτροπής) που επιχειρήθηκε αρχικά, εξελίχθηκε σε παραγκωνισμό και σχεδόν πλήρη υποκατάσταση του βουλευτή από το κομματικό όργανο.

Η θεσμική αυτή αταξία και η προφανής ανεπάρκεια των προσώπων, που έχουν την ευθύνη εκπροσώπησης του νομού, έχουν ως αποτέλεσμα η Φωκίδα να βιώνει την μεγαλύτερη κοινοβουλευτική και πολιτική απαξία της ιστορίας της.

Ο βουλευτής και η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν ν΄ αντιληφθούν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με συνέπεια να είναι αδύνατο να τα προωθήσουν, να τα αναδείξουν και να διεκδικήσουν λύσεις. Κορυφαίο και πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος εμφανίσθηκε παντελώς άσχετος, δίχως ενημέρωση και προετοιμασία για το μεγαλύτερο έργο της Φωκίδας στον τομέα ευθύνης του, του Αναδασμού Πεδιάδος του Μόρνου κι ένα από τα μεγαλύτερα στην χώρα.

Μοναδική πλέον μέριμνα των εκπροσώπων της συγκυβέρνησης στη Φωκίδα είναι να συντηρούν μέχρι τις εκλογές με ψεύδη και μικρορουσφέτια τις ελπίδες των πολιτών, που τους ψήφισαν.

Αποδεικνύονται καθημερινά ανίκανοι να διαμορφώσουν δική τους ατζέντα έργων και δράσεων για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Για να κρύψουν την πολιτική τους ανυπαρξία επιχειρούν απλώς να διαχειριστούν όσα σημαντικά ξεκίνησαν κατά το παρελθόν και ιδιαίτερα την περίοδο 2004-2009 (φράγμα Τολοφώνος, διαγώνιος οδικός άξονας, άρδευση ελαιώνα, πρόγραμμα παραδοσιακού ελαιώνα, εντοπιότητα, προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες του νομού, ειδικές ενισχύσεις για εγκατάσταση ΑΠΕ κ.λ.π). Και σε αυτό όμως αποτυγχάνουν και παρακολουθούν αμήχανα τις απεντάξεις των έργων και την κατάργηση των ευεργετικών για το νομό διατάξεων.

Η κυβερνητική πολιτική γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη και επιζήμια. Καταστρέφει τις βασικές  υποδομές του κοινωνικού κράτους στο νομό. Η κατάσταση στην Υγεία είναι άθλια. Το Νοσοκομείο Άμφισσας αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία Νομαρχιακού Νοσοκομείου χωρίς να λειτουργεί η Παθολογική Κλινική. Η Δημόσια Ασφάλεια επαφίεται στο φιλότιμο των αστυνομικών, που αναγκάζονται να πληρώσουν ακόμα και από την τσέπη τους την επισκευή των περιπολικών. Στην Παιδεία, αντί να παρέχονται ίσες ευκαιρίες δημόσιας εκπαίδευσης καταργούνται αυθαίρετα τα ολιγομελή τμήματα προσανατολισμού στα Λύκεια και γενικά η δημόσια διοίκηση υπολειτουργεί και ενίοτε δεν λειτουργεί.

Οι άνθρωποι βαρέθηκαν το ψέμα, τις απάτες, τις αυταπάτες και την υποκρισία του Τσίπρα του Καμμένου και των στελεχών τους.

Οι πολίτες ζητούν πολιτική αλλαγή, που σύντομα θα προκύψει μετά από εκλογές. Η Κυβέρνηση εντός του 2018 θα αναγκαστεί να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, με εκλογική στρατηγική τη μικρότερη δυνατή ήττα. Θα προσπαθήσουν να μην καταρρεύσουν ολοκληρωτικά για να διατηρήσουν μια ισχυρή αντιπολίτευση, διεκδικώντας ρόλο που θα τους επιτρέψει να ελέγξουν τις εξελίξεις ενόψει της Προεδρικής Εκλογής του 2020.

Η Ν.Δ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στην αμυντική εκλογική του περιορισμού της ήττας από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει ν΄ αντιτάξουν την στρατηγική της μεγαλύτερης εκλογικής νίκης. Μιας νίκης που θα σηματοδοτεί το τέλος του μύθου της «Κυβερνώσας Αριστεράς», η κυβερνητική εμπειρία της οποίας μόνο δεινά επισώρευσε στην χώρα.

Η εκλογική δυναμική, που σταθερά αναπτύσσεται δείχνει ότι η ΝΔ μπορεί να κατακτήσει την αυτοδυναμία.

Ακόμη κι αν επιτευχθεί η αυτοδυναμία ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να ζητήσει και εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των δημοκρατικών και φιλελεύθερων δυνάμεων στη διακυβέρνηση του τόπου. Η σοβαρή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτεί ευρύτατη στήριξη και κοινή προσπάθεια.

Στη Φωκίδα τα στελέχη της ΝΔ και ο επόμενος βουλευτής οφείλουν να προσαρμοστούν και εναρμονιστούν με το πνεύμα εξουσίας του Προέδρου. Είναι απαραίτητο να εγκαταλειφθούν παλαιοκομματικές συμπεριφορές. Για να πείσουμε τους πολίτες ότι μπορούμε να φέρουμε την πολιτική αλλαγή, πρέπει ν΄ αλλάξουμε οι ίδιοι.

Απαιτείται επιπλέον η σαφής καταγραφή των προβλημάτων και αναγκών του τόπου, η ιεράρχησή τους και η διατύπωση ρεαλιστικών προτάσεων που με παρρησία θα θέσουμε στην κρίση του λαού.

Οι πολίτες που πλήρωσαν με επαχθέστατο τίμημα το ψεύδος και τον λαϊκισμό, επιζητούν την έντιμη και ειλικρινή στάση των πολιτικών. Αυτή τη στάση τελικά θα επιβραβεύσουν.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: