Αναρτήθηκε από: avradoridas | 27/07/2017

Γιάννης Μπούγας: Τελικά ποιον κοροϊδεύουν ;

Σε πρόσφατη παρέμβασή μου είχα επισημάνει ότι η κατατεθείσα  τροπολογία για παροχή αντισταθμιστικών από τους βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ Β. Κεγκέρογλου και Δ. Κωνσταντόπουλο, η οποία ήταν σε κάθε περίπτωση νομοτεχνικά ατελής και ουσιαστικά ατελέσφορη, αποτελούσε μια ακόμα πράξη εμπαιγμού του λαού της Φωκίδας. Η συζήτηση στη Βουλή δυστυχώς με επιβεβαίωσε. Η τροπολογία δεν συζητήθηκε καν στην Ολομέλεια επειδή οι βουλευτές που την κατέθεσαν την απαξίωσαν πλήρως, καθώς δεν ζήτησαν το λόγο να την αναπτύξουν και την υποστηρίξουν, δεν σχολιάστηκε από οποιονδήποτε άλλο αγορητή, ενώ για μια ακόμη φορά απών ήταν ο βουλευτής Φωκίδας. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι ο Υπουργός αποδέχθηκε 6 βουλευτικές τροπολογίες, οι οποίες υποστηρίχθηκαν από τους βουλευτές, που τις πρότειναν.

Το μείζον για τη Φωκίδα ζήτημα των αντισταθμιστικών πρέπει να επανατεθεί με σοβαρότητα και συνέπεια σε στέρεα πολιτική και νομική βάση και να παύσει ν΄ αποτελεί αντικείμενο προπαγάνδας και λαϊκισμού.

Υ.Γ

Τα αρχεία του σ.ν. βρίσκονται στη θέση:

http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=39ff9995-98f0-49ba-a57e-a7ae016addd5

 

Δημοσιεύουμε εδώ την σχετική παρέμβαση του Γιάννη Μπούγα στην ημερήσια εφημερίδα Η Ώρα της Φωκίδας:

«Διαβάζοντας στην Εφημερίδα σας το ζήτημα των αντισταθμιστικών εκτιμώ ότι με τον τρόπο που οι εμπλεκόμενοι το χειρίζονται, όχι μόνο δεν προωθούν το σκοπό, αλλά τουναντίον τον υπονομεύουν.- Η πρόταση ρύθμισης  με τροπολογία βουλευτών κόμματος της αντιπολίτευσης, δεν έχει καμία απολύτως προοπτική επιτυχίας, γεγονός που ασφαλώς γνωρίζουν, τόσο εκείνοι που την πρότειναν, όσο και αυτοί που την κατέθεσαν, πλην όμως αμφότερες οι πλευρές ματαίως επιμένουν καθεμιά για τους δικούς της μικροπολιτικούς λόγους. Εάν υπήρχε βούληση εκ μέρους της Κυβέρνησης να δεχθεί την προτεινόμενη ρύθμιση, την τροπολογία θα την είχε υποβάλει ο κ. Κωστοπαναγιώτου ή άλλοι βουλευτές, που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Με επανειλημμένες παρεμβάσεις μου έχω τονίσει ότι η Κυβέρνηση δεν προτίθεται ν΄ ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα των αντισταθμιστικών. Απλώς επαναλαμβάνει απατηλές υποσχέσεις της, που ουδείς πλέον πιστεύει.

Περαιτέρω, πέραν των νομοτεχνικών ατελειών και  της επισήμανσης ότι η αιτιολογική έκθεση δεν αντιστοιχεί στο κείμενο της προτεινόμενης ρύθμισης, τόσο ο κ. Κουρουμπλής που είχε συμπεριλάβει την διάταξη σε νομοσχέδιο που ουδέποτε κατατέθηκε στη Βουλή, όσο και εκείνοι που παρέλαβαν από αυτόν την σκυτάλη του εμπαιγμού, γνωρίζουν ή οφείλουν να γνωρίζουν ότι η Βουλή δεν μπορεί να επιβάλει στην ΕΥΔΑΠ με το σημερινό της νομικό καθεστώς την καταβολή οποιουδήποτε ποσού υπέρ τρίτων, ούτε βέβαια μπορεί να επιβάλει «τίμημα» όπως αστόχως αναγράφεται στην τροπολογία, υπέρ των δήμων στα διοικητικά όρια των οποίων βρίσκονται οι Ταμιευτήρες, εννοώντας με βάση όσα αναγράφονται στην αιτιολογική έκθεση καταβολή κατ΄ αποκοπήν ετησίας αποζημιώσεως για τα προβλήματα, που η κατασκευή των έργων προκάλεσε στην περιοχή.

Όσοι σήμερα ασχολούνται με το καθολικό αίτημα του φωκικού λαού για διεκδίκηση αντισταθμιστικών, εάν δεν μπορούν να το προωθήσουν με σοβαρότητα και αποτελεσματικά, τουλάχιστον ας μην το ευτελίζουν.».

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Δρ.Ν. LLM

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: