Αναρτήθηκε από: avradoridas | 04/02/2017

Ασπασία Μανδρέκα: «Προκλητική η Επιχειρηματολογία του Υπουργού Υποδομών και Δικτύων, κ. Σπίρτζη, που αντιτίθεται στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για παροχή αντισταθμιστικών ωφελειών από τη λίμνη του Μόρνου»

16426097_933928853409655_9104722482892964794_n

Προκλητική η Επιχειρηματολογία του Υπουργού Υποδομών και Δικτύων, κ. Σπίρτζη, που αντιτίθεται στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για παροχή αντισταθμιστικών ωφελειών από τη λίμνη του Μόρνου.

*Πιστά στις αντιφάσεις και στις παλινωδίες τα στελέχη του Σύριζα, αφού, την ίδια ώρα, άλλα λέει ο Βουλευτής Σύριζα Φωκίδας, που υπόσχεται με Δελτίο Τύπου τη θεσμοθέτηση αντισταθμιστικών, και άλλα λέει ο Υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης.
* Ο Υπουργός Υποδομών & Δικτύων του Σύριζα, κ. Σπίρτζης απαντά σε σχετική με το θέμα Ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ, Θεόδωρου Φορτσάκη, αγνοώντας τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και των Δήμων της Φωκίδας, (Δωρίδας και Δελφών), ενώ, αντίθετα υιοθετεί τα επιχειρήματα της ΕΥΔΑΠ Α.Ε.

* Προκλητική για τους Φωκιδείς η συγκεκριμένη επιχειρηματολογία που ούτε λίγο, ούτε πολύ, αρνείται οποιοδήποτε δικαίωμα αντισταθμιστικών ωφελειών για την τοπική κοινωνία, αφού, σύμφωνα με αυτή, οι δύο Δήμοι της Φωκίδας έχουν ευεργετηθεί και αναβαθμιστεί από την κατασκευή της τεχνητής Λίμνης του Μόρνου.

*Παρατίθεται περιληπτικά η εν λόγω «επιχειρηματολογία» που τίθεται από τον κ. Σπίρτζη και την ΕΥΔΑΠ απέναντι στο αίτημα της Φωκίδας για τα αντισταθμιστικά οφέλη, από την οποία, συνάγεται ότι όχι μόνο δεν δικαιούμαστε να απαιτούμε αλλά, μάλλον, χρωστάμε κιόλας (!!!):

«…..δεν προκύπτουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις δεδομένης της καλής και σταθερής κατάστασης των οικοσυστημάτων κατάντι του φράγματος.

Αντίθετα, η κατασκευή της τεχνητής λίμνης, μιας λίμνης εξαιρετικής ομορφιάς, έχει συμβάλλει στο να τοποθετηθεί η περιοχή στον τουριστικό χάρτη.

Η εικόνα της λίμνης δεσπόζει στις παρουσιάσεις του Δήμου Δωρίδας και σε όλους τους τουριστικούς οδηγούς.
Γύρω από τη λίμνη υπάρχει οδός που ευνοεί ιδιαίτερα την τουριστική αξιοποίηση με έμφαση στη φύση και τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.

Με την κατασκευή του ταμιευτήρα βελτιώθηκε σημαντικά το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Μετά την κατασκευή του φράγματος υπάρχει αντιπλημμυρική προστασία των κατάντι περιοχών που επιτρέπει χρήσεις πλησιέστερα στην κοίτη.

Το υδάτινο σώμα λόγω της θερμοχωρητικότητάς του περιορίζει τα ακραία θερμοκρασιακά φαινόμενα.

Με την κατασκευή των έργων της σήραγγας που διαπερνά τον ορεινό όγκο της Γκιώνας και του υδραγωγείου Μόρνου – Αθηνών κατέστη δυνατή η υδροδότηση των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Δελφών, (Άμφισσας, Ιτέας, Δελφών, Δεσφίνας, κ.αλ.). »

12028789_678401428962400_1477075809858918732_o

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: