Αναρτήθηκε από: avradoridas | 24/11/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΦΩΚΙΔΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΔΗΜ.Τ.Ο.ΔΩΡΙΔΟΣ (4)Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ν.Δ Φωκίδας

για την κατάσταση του Νοσοκομείου Άμφισσας

«Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»

Με τρόμο αλλά και αγανάκτηση παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν στον τομέα της Υγείας Πανελλαδικά αλλά κυρίως στο Νομό Φωκίδας.

Το Γενικό Νοσοκομείο της Άμφισσας, που είναι η μοναδική μονάδα δευτεροβάθμιας Υγειονομικής περίθαλψης στη Φωκίδα, καθημερινά αποδυναμώνεται έχοντας φτάσει σήμερα σε σημείο να μην μπορεί να πραγματώσει τον προορισμό της ύπαρξής του.

Μετά το, για πάνω από ένα χρόνο, κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, ακολούθησε το πρόσφατο κλείσιμο της Χειρουργικής Κλινικής.

Το όλο σκηνικό συμπληρώνει η έλλειψη ιατρών, όλων των ειδικοτήτων από το σύνολο των Τμημάτων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή πια η κανονική κάλυψη των εφημεριών καμίας Ειδικότητας.

Μόλις χθες, μετά και τη μετακίνηση του ιατρού Αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο μας στο Νοσοκομείο της Λαμίας, η Συνέλευση του Ιατρικού Προσωπικού του Γ.Ν. Άμφισσας αποφάσισε την αναβολή όλων των προγραμματισμένων χειρουργείων μέχρι την 31η-12-2016.

Παράλληλα, ενημέρωσε με ανακοίνωσή της τους πολίτες ότι στο Νοσοκομείο μας θα αντιμετωπίζονται μόνο εξαιρετικώς επείγοντα χειρουργικά περιστατικά και αυτό μόνο στην περίπτωση που θα τύχει να εφημερεύουν, ταυτόχρονα, Χειρουργός, Καρδιολόγος και Αναισθησιολόγος, πράγμα, σχεδόν, ανέφικτο.

Μετά από όλα αυτά ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι, με υπαιτιότητα της Κυβέρνησης ΣυριζΑνέλ, οι πολίτες της Φωκίδας, όχι μόνο δεν μπορούν να τύχουν της αυτονόητης και αναγκαίας Υγειονομικής περίθαλψης που αποτελεί αγαθό κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα, αλλά, και σε περίπτωση έκτακτου και επείγοντος περιστατικού, βρίσκονται ακάλυπτοι και σε καθεστώτος απόλυτου κινδύνου για τη ζωή τους!

Εξαιτίας των ανωτέρω, καλούμε όλους του υπεύθυνους για την Κατάσταση Ανάγκης που έχει δημιουργηθεί για τους πολίτες της Φωκίδας να αναλάβουν τις ευθύνες τους αλλά, κυρίως, τούς καλούμε να δράσουν άμεσα και να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή πριν θρηνήσουμε θύματα.

Κύριε Βουλευτή Φωκίδας, Κυρία Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Κύριε Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. και Κύριε Υπουργέ και Αναπληρωτή Υπουργέ Υγείας, σάς υπενθυμίζουμε ότι, εκτός των άλλων, η έλλειψη του αγαθού της Δημόσιας Υγείας συνιστά Κατάλυση της Δημοκρατίας…

Άμφισσα, 23-11-2016
ΝΟΔΕ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: