Αναρτήθηκε από: avradoridas | 06/08/2015

Σε τρεις δόσεις το αναδρομικό ψαλίδισμα κύριων και επικουρικών

syntaxeis1_0

Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, σε τρεις ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από τη σύνταξη του Οκτωβρίου, θα καταβάλουν τελικά οι συνταξιούχοι την παρακράτηση από την αύξηση της εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη που παρακρατείται από τις κύριες συντάξεις και τη θέσπιση εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη στις επικουρικές συντάξεις, οι οποίες ισχύουν από την 1η Ιουλίου.
Έτσι μειώνεται το μεγάλο ψαλίδισμα της σύνταξης του Σεπτεμβρίου, από την οποία -σύμφωνα με την αρχική απόφαση- θα παρακρατούνταν αναδρομικά και τα ποσά που προέκυπταν για Ιούλιο, Αύγουστο.
Ειδικότερα, μετά και τις έντονες αντιδράσεις που προέκυψαν, το υπουργείο Εργασίας σε νέα εγκύκλιό του τονίζει ότι η απόφαση που περιλαμβάνεται στον πρόσφατο νόμο (ν.4334/2015) για αύξηση του ποσοστού εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη που παρακρατείται από τις κύριες συντάξεις όλων των Ασφαλιστικών Οργανισμών, του Δημοσίου και του Ν.Α.Τ, από 4% σε 6%, ισχύει κανονικά από την 1η Ιουλίου 2015. Το ίδιο ισχύει και για την εισφορά 6% στις επικουρικές συντάξεις.
Ωστόσο, ορίζεται ότι η αναδρομική περικοπή για τις εισφορές των συντάξεων Ιουλίου και Αυγούστου δεν θα γίνει στις συντάξεις του μηνός Σεπτεμβρίου, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί, αλλά αντίθετα θα γίνει σε τρεις μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τις συντάξεις του μηνός Οκτωβρίου. Θα «παρακρατούνται ισόποσα από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015» αναφέρεται.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: